Zaznacz stronę

Ginger (Imbir)

Pochodzący z Madagaskaru olejek eteryczny dōTERRA Imbir jest pozyskiwany ze świeżego kłącza imbiru – podziemnej łodygi rośliny, która wypuszcza korzeń. Imbir jest składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej – dzięki swojemu ostremu, aromatycznemu smakowi jest stosowany jako przyprawa kuchenna. W tradycji zachodniej imbir stosuje się najczęściej jako przyprawę do takich słodyczy, jak np. imbirowe pierniki czy ciasteczka. Stosowany miejscowo na skórę olejek eteryczny z imbiru daje uczucie rozgrzewania.

Podstawowe korzyści

  • Pachnący i kojący aromat
  • Popularna przyprawa kuchenna stosowana w wielu potrawach z całego świata

Opis aromatyczny

ostry, pikantny, ziemisty, słodki

Metoda ekstrakcji

Destylacja z parą wodną

Część rośliny

korzeń

Główne składniki

α-zingiberene, sesquiphellandrene

  • Doprawiaj ulubione dania słodkie i słone olejkiem imbirowym.
  • Podczas długiej jazdy samochodem nanieś kroplę imbiru na wacik i umieść wacik w uchwycie na kubek.
  • Nałóż na podbrzusze i zrób kojący masaż.

Aromatyczne: Dodaj trzy lub cztery krople do dowolnego dyfuzora.

Wewnętrzne: Rozcieńcz jedną kroplę w 125 ml płynu. Miejscowe: Wymieszaj pięć kropli z 10 ml olejku nośnikowego.

Kąpiel: wymieszać 5 kropli z 5 ml olejku nośnikowego.

Perfumowanie: wymieszać 1 kroplę z 10 kroplami olejku nośnikowego.

Może powodować podrażnienia skóry. Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub znajdujesz się pod opieką lekarską, skonsultuj się ze swoim lekarzem. Unikać kontaktu z oczami, wewnętrzną częścią uszu i innymi wrażliwymi miejscami. Unikać światła słonecznego i promieni UV przez co najmniej 12 godzin po zastosowaniu produktu.

Jeśli masz pytanie-pisz śmiało!

1 + 14 =